میکرونیدلینگ صورت درمان مشکلات پوستی مختلف

میکرونیدلینگ صورت

میکرونیدلینگ (Microneedling) یکی از روش‌های محبوب برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی است. این روش کم تهاجمی و غیرجراحی، در درمان بسیاری از مشکلات پوستی، از انواع چین و چروک گرفته تا جای زخم و آکنه، منافذ بزرگ شده و شلی و افتادگی پوست موثر است. میکرونیدلینگ صورت یک درمان هیجان‌انگیز است؛ که دوره نقاهت بسیار کوتاه و نتایج محسوسی دارد. این روش با ایجاد کانال‌های ریز در پوست، کمک می‌کند تا سرم‌ها و مواد فعال به‌طور موثرتری وارد لایه‌های درونی شود. از سویی این درمان باعث تحریک تولید کلاژن و بهبود بافت و رنگ پوست می‌گردد.

اگرچه در نگاه اول تصور وارد کردن سوزن‌های ریز به صورت می‌تواند دردناک باشد. اما باید گفت این روش تقریبا بدون درد است. در واقع استفاده از بی‌حس‌کننده موضعی بر روی پوست صورت در این روش، تحمل آن را برای شما ساده خواهد کرد. همچنین عوارض جانبی کم و قابلیت انجام آن در مطلب، از دیگر ویژگی‌هایی است که میکرونیدلینگ صورت را به گزینه‌ای بسیار جذاب تبدیل کرده است. در نهایت میکرونیدلینگ در مقایسه با لیزر یا لایه‌برداری شیمیایی بوست، به زمان کوتاه‌تری برای بهبودی نیاز دارد.

مشاوره رایگان زیبایی
تماس تلفنی با مرکز زیبایی سپیتا

میکرونیدلینگ در مرکز زیبایی سپیتا

در مرکز زیبایی سپیتا از میکرونیدلینگ برای بهبود و درمان بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با پوست استفاده می‌شود. ما می‌دانیم که زیبایی ظاهری پوست، بخش بزرگی از احساس و قضاوت افراد نسبت به یک‌دیگر را شکل می‌دهد. به همین دلیل نیز می‌کوشیم تا با بهترین روش‌ها، ظاهر پوست زیباجویان خود را بهبود بخشیده و علائم پیری را از آن بزداییم.

اگر می‌خواهید درباره این روش و سایر روش‌ها و خدمات زیبایی مرکز سپیتا اطلاعات دقیق‌تری دریافت کرده و یا با شرح وضعیت خود، مشاوره‌های لازم را به‌صورت رایگان دریافت کنید؛ همین حالا از طریق تلفن و یا ارسال پیام در واتساپ با ما تماس بگیرید.

تماس تلفنی با مرکز زیبایی سپیتا
ارسال پیام به مرکز زیبایی سپیتا

میکرونیدلینگ چیست؟

در این روش، پزشک شما از سوزن‌های نازک و مخصوص برای ایجاد سوراخ‌هایی ریز و میکروسکوپی بر روی سطح پوست صورت استفاده می‌کند. وجود این سوراخ‌ها به عنوان یک آسیب بسیار جزئی، موجب تحریک روند بهبود پوست می‌شوند. نتیجه اولیه این کار التهاب پوست است. این التهاب در ادامه به شکل تولید بیشتر کلاژن و الاستین دیده می‌شود. پروتئین‌هایی که برای داشتن پوستی سفت، صاف و زیبا، عاملی بسیار مهم هستند. به همین دلیل به این روش درمان القای کلاژن نیز می‌گویند.

از طرفی این لایه رویی پوست (اپیدرم) به‌طور طبیعی با افزایش سن نازک می‌شود. میکرونیدلینگ به اپیدرم نیز برای ضخیم‌تر و سفت‌تر شدن کمک می‌کند. برای کسب بهترین نتیجه از میکرونیدلینگ، سه تا پنج جلسه درمانی ماهانه توصیه می‌شود.

این روش اغلب بر روی پوست صورت انجام می‌گردد. با این وجود از این روش روی پوست پاها، پشت، گردن و… افراد مبتلا به آسیب‌های پوستی یا پیری پوست نیز می‌توان استفاده کرد.

این روش چه مشکلاتی را درمان می‌کند؟

میکرونیدلینگ در درمان اغلب بیماری‌های پوستی موثر است. به‌خصوص مشکلاتی مانند زخم، آکنه، اسکارهای جراحی، سایر اسکارها، سوختگی‌ها، بزرگ شدن منافذ، چین و چروک و شلی پوست، که موجب ایجاد فرورفتگی در سطح پوست می‌شوند.

یکی از مزایای این روش در مقایسه با لیزر، نداشتن اثر گرمایی است. بنابراین افراد مبتلا به ملاسما و هایپرپیگمانتاسیون (لکه‌های تیره روی پوست)، می‌توانند بدون نگرانی از بدتر شدن مشکلات خود، از آن استفاده کنند.

همچنین گاهی از این روش برای درمان موضعی پوست برای نفوذ موثرتر داروهای درمانی استفاده می‌شود. به عنوان مثال انجام میکرونیدلینگ قبل از مصرف ماینوکسیدیل (Minoxidil) توصیه می‌شود. ماینوکسیدیل دارویی برای درمان ریزش موی ناشی از آلوپسی آندروژنیک (Androgenetic alopecia) است.

عوارض میکرونیدلینگ چیست؟

خوشبختانه میکرونیدلینگ عارضه جانبی طولانی‌مدت یا خطرناکی ندارد. با این وجود چند عارضه موقت وجود دارد که بهتر است به آنها آگاه باشید.

به‌طور خلاصه این روش موجب تورم، فرمزی و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود. این مشکلات معولا با گذشت چند روز برطرف می‌شوند. همچنین پوست صورت پس از انجام این روش، کمی حساس‌تر می‌شود. بنابراین استفاده از کرم ضد آفتاب را در نظر بگیرید.

از سویی اگر بر روی پوست خود مشکلات فعالی مانند آکنه ملتهب، تبخال و… دارید؛ تا زمان بهبود آنها از میکرونیدلینگ خودداری کنید. چراکه این روش می‌تواند وضعیت موقت آنها را بدتر کند. در این شرایط معمولا پزشک با درمان‌های آنتی بیوتیک یا ضد ویروس، ابتدا مشکل التهاب و آلودگی را برطرف کرده، سپس میکرونیدلیگ را انجام می‌دهد.

مراحل اجرای میکرونیدلینگ

در این بخش طی سه قسمتِ قبل، حین و بعد از میکرونیدلیگ، به بررسی مراحل و نکات انجام این کار می‌پردازیم.

قبل

قبل از انجام این روش باید با پزشک خود مشورت کنید. همچنین مطمئن شوید پزشک شما تجربه کافی در انجام این روش را دارد.

در این مرحله پزشک ممکن است سوابق پزشکی و سلامتی شما را بررسی کنید. همچنین تعیین دلیل انجام این روش و اهداف شما از انجام آن نیز مهم است. از سویی گاهی برای مقایسه بهتر وضعیت قبل و بعد، پزشک از ناحیه مدنظر عکس می‌گیرد. همچنین این مرحله فرصت خوبی است تا پاسخ سوالات احتمالی خود را بگیرید.

گاهی نیز توصیه می‌شود که حدود یک ماه قبل از میکرونیدلینگ، از کرم ویتامین A یا C را روی پوست خود استفاده کنید. این کرم‌ها به تسریع و شروع فرآیند تولید کلاژن کمک کنند.

حین

این کار با تمیز کردن پوست شروع می‌شود. پس از آن با استفاده کرم یا پماد بی‌حس‌کننده مثل لیدوکائیین محل مدنظر بی‌حس می‌شود. برای دریافت بی‌حسی کامل حدود 30 الی 45 دقیقه زمان نیاز است.

پس از بی‌حس شدن، پزشک شما با استفاده از دستگاه الکتریکی مخصوص، کار ایجاد زخم‌های میکروسکوپی را آغاز می‌کند. این دستگاه معمولا به شکل یک غلتک دارای سوزن‌های ریز است. پزشک این غلتک را به آرامی روی صورت شما می‌چرخاند. در مدل‌های برقی، سوزن‌ها در یک حرکت بسیار ریز، بالا و پایین می‌شوند؛ تا با دقت بیشتری زخم‌های ریز را ایجاد کنند. این دستگاه‌ها به پزشک اجازه می‌دهند تا طول سوزن و میزان نفوذ آن به لایه‌های زیرین پوست را از 0.5 تا 2 میلی‌متر تنظیم کند. به عنوان مثال در صورت وجود جای زخم‌های عمیق بر روی پوست، به نفوذ عمیق‌تری نیاز است. طی انجام میکرونیدلینگ ممکن است احساس خراش یا گرما داشته باشید. همچنین وجود خونریزی مختصر نیز قابل پیشبینی است. در نهایت این روش بر اساس اندازه ناحیه تحت درمان، از 15 دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد.

بعد

خوشبختانه میکرونیدلینگ یک روش سرپایی است. بنابراین پس از انجام آن به خانه می‌روید. البته پوست شما ممکن است تا پنج روز قرمز و متورم باشد. در این زمینه نیز استفاده کیسه یخ می‌تواند به کاهش تحریک و ناراحتی پوست کمک کند. دوری از نور خورشید طی چند روز ابتدایی پس از انجام این روش نیز توصیه بسیار مهمی است.

میکرونیدلینگ در خانه

امکان خرید بدون نسخه غلتک‌های میکرونیدلینگ وجود دارد. با این وجود معمولا غلتک‌های خانگی کارایی کافی نداشته و از طرفی با تخصص و تجربه پزشک همراه نمی‌شوند. بنابراین اغلب افراد بدون گرفتن نتیجه مناسب، از به کار بردن آنها خسته می‌شوند. همچنین دستگاه‌های حرفه‌ای تنظیمات بسیار مهمی دارند. به عنوان مثال می‌توان عمق کمتر سوزن‌ها را در اطراف چشم، بینی و پیشانی و عمق‌های بلندتر را برای درمان اسکار آکنه روی گونه‌ها انتخاب کرد.

در واقع دستگاه‌های میکرونیدلینگ خانگی فقط به صورت سطحی روی پوست تاثیر می‌گذارند. آنها فقط به لایه بیرونی پوست نفوذ کرده و از عمق 0.25 میلی‌متر فراتر نمی‌روند. در حالی که دستگاه‌های حرفه‌ای تا عمق 2 الی 3 میلی‌متر فرورفته و به لایه‌های عمیق‌تری از پوست می‌رسند. همچنین دستگاه‌های حرفه‌ای به کمگ انرژی الکتریکی، میکروسوزن‌ها را به‌طور یک‌نواخت به داخل پوست فرو می‌کنند. در حالی که در نسخه‌های خانگی این کار به میزان فشار فرد بستگی دارد.

بنابراین به‌طور خلاصه بعید است که میکرونیدلینگ در خانه فوایدی برای بازسازی پوست داشته باشند. البته ممکن است فوایدی مانند لایه‌برداری و نفوذ بهتر داروهای موضوعی پوست را برای آن متصور بود.

منابع:

مقالات وب‌سایت مرکز زیبایی سپیتا بر اساس اطلاعات تایید شده موجود در مقالات تحقیقاتی معتبر و دانشگاهی، سازمان‌های معتبر، موسسات تحقیقاتی و انجمن‌های پزشکی نوشته شده و برای اطمینان از صحت و مرتبط بودن توسط پزشکان این مرکز بررسی و بازبینی می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه خط مشی تحریریه ما را بخوانید.