درمان واریس سطحی و عمقی با اسکلروتراپی و لیزر

درمان واریس

درمان واریس علاوه بر مزایای سلامتی، یک درمان زیبایی نیز محسوب می‌شود. همیشه داشتن پوستی شفاف و صاف، عاملی مهم برای هرچه زیباتر شدن بخش‌های مختلف بدن است؛ و واریس می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل برهم‌زننده این زیبایی باشد. رگ‌های عنکبوتی شکل ناشی از این بیماری، به‌راحتی می‌توانند در نواحی مختلف، به‌خصوص در پاها، زیبایی ظاهری شما را دچار نقصان کند. با این وجود امروزه درمان واریس به کمک تکنولوژی‌های خاص و روش‌های مدرن، بیش از همیشه ساده و امکان‌پذیر شده است.

مشاوره رایگان زیبایی
تماس تلفنی با مرکز زیبایی سپیتا

درمان واریس در مرکز زیبایی سپیتا

تلاش ما در مرکز زیبایی سپیتا ارائه بهترین و مدرن‌ترین روش‌های درمانی در تمام حوزه‌های زیبایی، از جمله درمان انواع واریس است. هدف ما این است که با تشخیص مناسب، بهترین روش درمانی را برای محو کردن رگ‌های عنکبوتی روی پوست شما ارائه دهیم. اولویت متخصصان مرکز زیبایی سپیتا در درمان این بیماری، استفاده از روش‌های کمتر تهاجمی مانند اسکلروتراپی و لیزر است؛ تا شما با کمترین دوره نقاهت و با صرف هزینه مناسب، بتوانید سلامت و ظاهر زیبای پوست خود را بازیابی کنید.

دکتر محمدرضا عظیمیِ اول، متخصص مرکز زیبایی سپیتا در درمان انواع واریس هستند. اگر می‌خواهید درباره خدمات مرکز زیبایی سپیتا در زمینه درمان این بیماری و سایر خدمات زیبایی ما اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیق‌تری کسب کنید؛ همین حالا با فشردن دکمه زیر با ما تماس گرفته و به‌طور مستقیم با پزشکان این مرکز صحبت کنید.

تماس تلفنی با مرکز زیبایی سپیتا
ارسال پیام به مرکز زیبایی سپیتا

واریس چیست؟

واریس به رگ‌هایی گفته می‌شود که به شکل متورم و پیچ‌خورده در سطح پوست قابل مشاهده است. این رگ‌ها اغلب به رنگ سرخ و بنفش مایل به آبی و به‌طور کلی تیره مشاهده می‌شود. اگرچه امکان ایجاد واریس در تمامی سطوح بدن وجود دارد؛ اما واریس پا متداول‌ترین مدل بروز این مشکل است.

دلیل ایجاد واریس ضعیف شدن دریجه‌های یک‌طرفه درون سیاهرگ‌ها است. به‌طور خلاصه سیاهرگ‌ها برای برگرداندن خونه خالی از اکسیژن به قلب، دارای دریچه‌هایی یک طرفه هستند؛ که جریان خون در رگ را هدایت می‌کنند. وقتی این دریچه‌ها کارایی خود را در باز و بسته شدن مناسب از دست بدهند؛ با تجمع خون در رگ‌های سطحی پوست، موجب گشاد شدن آنها و شکل‌گیری این مشکل می‌شوند.

از آنجایی که پاها در حالت نشسته و ایستاده، دائما در حال مقابله با نیروی جاذبه زمین بوده و تحت فشار هستند؛ بسیار بیشتر از سایر بخش‌های بدن به این بیماری مبتلا می‌شوند. البته ویژگی‌های دیگری مانند افزایش سن، اضافه وزن، نداشتن تحرک و برنامه ورزشی، سابقه خانوداگی و ژنتیک نیز بر افزایش احتمال ابتلا به واریس موثر هستند. همچنین این مسئله در زنان نسبت به مردان و در دوران بارداری شایع‌تر است.

طی این ویدئوی کوتاه، دکتر محمدرضا عظیمی اول، به‌طور خلاصه بیماری واریس و دلایل وقوع آن را شرح داده‌اند.

واریس چیست؟

آشنایی با انواع رگ های واریسی

رگ‌های واریسی را می‌توان به سه دسته کلی متوسط، شدید و مرتبط با بارداری تقسیم‌بندی کرد. هریک از این مدل‌های واریس، شرایط و روش درمان خاص خود را دارند.

رگ‌های واریسی متوسط

این رگ‌ها آنقدر کوچک نیستند که بتوان آنها را نادیده گرفت. همچنین آنقدر بزرگ نیستند که موجب مشکلات سلامتی برای شما شوند. در واقع در این مرحله این مسئله به عنوان یک مشکل زیبایی خود را نشان می‌دهد. با این وجود اگر واریس را در این مرحله درمان نکنید؛ به مرور می‌تواند فراتر از مشکل زیبایی، سلامت شما را نیز به خطر بیندازد. بنابراین اگر رگ‌های بیرون‌زده شما همچنان بزرگ و دردناک نشده، باز هم بهتر است که به فکر درمان آن باشید؛ تا هم سلامت خود را حفظ کرده و هم ظاهر زیبای پوست خود را دوباره به دست بیاورید.

رگ‌‎های واریسی شدید

اگر حل مشکل رگ‌های نوع متوسط را جدید نگیرید؛ احتمال تشدید مشکل و روبه‌رو شدن با رگ‌های واریسی شدید بسیار زیاد است. در این مرحله درد در رگ‌های متورم کاملا احساس می‌شود. همچنین رگ‌ها تغییر شکل داده و منجر به ضخیم‌تر شدن بافت و پوست شما می‌شوند. همین مسئله به شکل زخم‌های پوستی و تغییر رنگ پوست نمایان می‌شود. فارغ از مشکلات سلامتی مرتبط با نوع شدید این مشکل، درمان واریس شدید نیازمند جلسات بیشتر، درمان‌های تهاجمی‌تر و صرف هزینه بیشتر است.

رگ‌های واریسی بارداری

طی دوران بارداری، خون بیشتری داخل بدن تولید می‌شود. وجود این میزان خون بیشتر می‌تواند به دیواره رگ‌های خونی بدن فشار بیشتری وارد کند. نمایان شدن واریس پا و لگن، طی دوران بارداری یک مشکل جدی نیست؛ اما برای زنانی که چند مرتبه تجربه بارداری داشته‌اند؛ می‌تواند منجر به سندرم احتقان لگن (PCS) شود. این مشکل در نهایت می‌تواند به شکل متوسط یا شدید این بیماری، در پا و لگن خودنمایی کند. همچنین واریس بارداری معمولا دردناک‌تر از واریس‌های متداول است. درمان واریس پا و لگن در بارداری نیز، از روش‌های مشابهی بهره می‌برد. هرچند معمولا توصیه می‌شود که کار درمان این مشکل را بعد از زایمان موکول کنید.

انواع روش‌های درمان واریس

بهترین راه درمان سریع و قطعی واریس چیست؟ انتخاب رویکرد درمانی برای این بیماری بعد از معاینه بیمار توسط پزشک متخصص انجام می‌شود. بسته به نوع رگ‌های واریسی شما، شدت بیماری و چندین فاکتور تخصصی دیگر، پزشک معالج تشخیص می‌دهد که از کدام روش برای رفع این مشکل استفاده کند. البته در اغلب موارد روش‌های زیر، موثرترین روش‌های انتخابی برای درمان این بیماری هستند.

اسکلروتراپی

طی روش اکسلورتراپی، محلول خاصی به رگ‌های واریسی تزریق می‌شود. این محلول زخم‌های کوچکی را در رگ‌های آسیب دیده ایجاد کرده و از این طریق خون موجود در آنها را به سمت وریدهای سالم مجاور هدایت می‌کند. پس از انجام این کار و طی دوره کوتاهی، رگ آسیب دیده و تخلیه شده از بین رفته و آثار آن توسط بدن جذب می‌شود. در نتیجه مشکل برطرف شده و سطج پوست نیز صافی و زیبایی قبلی خود را به دست می‌آورد.

ابلیشن درون وریدی

این روش به کمک استفاده از انرژی موجود در فرکانس رادیویی، رگ‌های آسیب‌دیده را مسدود می‌کند. در واقع فراکانس رادیویی با گرم کردن دیواره رگ‌های مشکل‌دار، موجب فروریختن آنها و درنتیجه بسته شدن آنها می‌شوند. این روش اگرچه در مقایسه با جراحی واریس، کمتر تهاجمی است؛ اما مطالعات مختلف ثابت کرده که کارایی بسیار بالایی دارد. طی این روش نیز با بسته شدن و تخریب رگ‌‎های آسیب دیده، جریان خود رگ‌ها قطع شده و با جذب آثار باقی‌مانده توسط بدن، درمان واریس کامل می‌شود.

لیزر درون وریدی

درمان واریس با لیزر از بهترین روش‌های توصیه شده است. این روش بهترین جایگزین برای رویکرد تهاجمی جراحی واریس، برای بهبود رگ‌های واریسی بزرگ است. طی این روش از لیزر درون وریدی (EVLT) برای از بین بردن علائم ظاهری و درهای ناشی از وریدهای واریسی متورم استفاده می‌شود.

میکرو فلبکتومی

این روش را به عنوان فلوکتومی واریس پا نیز می‌شناسند. این روش نیز برای درمان کمتر تهاجمی واریس پا بسیار توصیه شده است. طی این روش با استفاده از برش‌های میکروسکوپی، سیاهرگ‌های واریسی شده از سطح پا جدا می‌شوند. از این تکنیک درمانی معمولا برای واریس‌های بزرگ‌تر استفاده می‌شود. به عبارت دیگر این روش خط مقدم درمان واریس نیست؛ و در صورت بی‌اثر بودن اسکلروتراپی، به عنوان یک گزینه جایگزین مطرح می‌گردد.

مهم‌ترین پرسش و پاسخ‌ها درباره درمان واریس

در این بخش به مهم‌ترین و متداول‌ترین سوالات در مورد این بیماری پاسخ داده شده است. در صورتی که سوال شما در اینجا وجود ندارد؛ می‌توانید از طریق بخش نظرات یا تماس با ما، سوال خود را مطرح کنید.

چه زمانی واریس نیازمند درمان است؟

اگر مسئله زیبایی سطحی پوست برای شما مهم است؛ می‌توانید واریس‌های ایجاد شده را در اولین فرصت درمان کنید. اما اگر فقط مسئله سلامتی برای شما مهم است؛ ممکن است بتوانید تا مدت کوتاهی و پیش از شدت یافتن بیماری، درمان آن را به تاخییر بیندازید.

آیا واریس از نظر سلامتی یک مشکل جدی است؟

در مراحل اولیه وجود واریس مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند. اما به‌طور کلی وجود این مسئله نشان‌دهنده وجود مشکل در رگ‌های شماست. بنابراین درمان واریس از نظر ظاهری و همچنین بهبود سبک زندگی برای کاهش عالئم آن، به شدت توصیه می‌شود.

درمان واریس چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

بازیابی زیبایی ظاهری پوست شما اولین هدف از این درمان است. همچنین کاهش علائم و دردهای ناشی از واریس شدید، هدف دیگر پزشکان برای برطرف کردن این بیماری است.

اولین قدم در درمان واریس چیست؟

معاینه فیزیکی توسط پزشک متخصص اولین قدم در درمان این مشکل است. پس این مرحله و با توجه به شرایط شما، پزشک درمان‌های مناسب را انتخاب می‌کند.

آیا امکان عود و بازگشت مجدد واریس بعد از درمان وجود دارد؟

در اغلب درمان‌های مدرن امکان عود مجدد بیماری بسیار کاهش یافته است. بنابراین نیازی به نگرانی در این مورد نیست.

منابع:

مقالات وب‌سایت مرکز زیبایی سپیتا بر اساس اطلاعات تایید شده موجود در مقالات تحقیقاتی معتبر و دانشگاهی، سازمان‌های معتبر، موسسات تحقیقاتی و انجمن‌های پزشکی نوشته شده و برای اطمینان از صحت و مرتبط بودن توسط پزشکان این مرکز بررسی و بازبینی می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه خط مشی تحریریه ما را بخوانید.